top of page
bodem-met-aardbol-bal

Visietech
tech-
nieuws

blokjes overlay

Provincies steeds terughoudender als het gaat om het perforeren van de bodem.

Het leek het systeem van de toekomst, open en gesloten bronnen. Maar steeds vaker worden er vraagtekens gesteld bij de aanleg van deze bronnen en het grootschalig perforeren van de Nederlandse bodem. Het meest kritische geluid komt de afgelopen jaren van de waterleidingbedrijven.

Visietech is al vroeg betrokken geraakt bij de introductie van de BENG en is meteen aan het werk gegaan om BRL 9500 gecertificeerd te raken. Dit houdt in dat in eigen beheer energie labels en BENG berekeningen gemaakt en afgemeld kunnen worden welke vervolgens geregistreerd worden in de landelijke database van EP-online. Visietech maakt BENG berekeningen voor bestaande- en nieuwbouw (woningen) en BENG berekeningen voor nieuwbouw utiliteit.

Duurzaam EQw

Het duurzame EQw systeem maakt voor het verwarmen en koelen van appartementen geen gebruik van open- of gesloten bronnen. Maar haalt haar energie uit de altijd beschikbare buitenlucht. Dat maakt het systeem robuuster en goedkoper in aanschaf. Het EQw systeem is ook een uitkomst als het boren in de bodem niet is toegestaan. Bijvoorbeeld in waterwingebieden of als de bodem vervuild is of niet geschikt voor het realiseren van open bronnen. In de woning bevindt zich een luxe afgifteset die direct kan worden aangesloten op de verdeler van de vloerverwarming.

Nieuws

bottom of page